Szanowni Państwo,

w dniu 7 lutego br. Polska Izba Gospodarki Odpadami oraz Związek Pracodawców Gospodarki Odpadami przekazały Ministrowi Przedsiębiorczosci i Technologii oraz Rzecznikowi MŚP stanowisko dotyczące skierowanego do konsultacji publicznych w dniu 24.01.br. projektu ustawy- Prawo zamówień publicznych w zakresie in-house. Stanowisko zawiera konkretne propozycje zapisów do Projektu PZP i stanowi nawiązanie do postulatów zgłaszanych przez obie Izby na etapie konsultacji założeń do nowej ustawy. Jest odpowiedzią i próbą rozwiązania zidentyfikowanych przez przedsiębiorców problemów i zagadnień związanych z ponad dwuletnim okresem obowiązywania i stosowania w praktyce przepisów dotyczących tzw. zamówień in-house. Przedstawione propozycje wychodzą również naprzeciw postulowanej zarówno w Koncepcji Nowego Prawa Zamówień Publicznych jak i podnoszonej przez partnerów społecznych potrzebie doprecyzowanie przepisów dotyczących tego typu zamówień. Pobierz

Publikacje

Drogo nie znaczy lepiej

Agnieszka Fiuk – członek Rady Programowej ZPGO, ...

Kwi 2019

Odpadowy Big Brother

Agnieszka Fiuk- czlonek Rady Programowej ZPGO, P...

Mar 2019

Nie bójmy się wolnego rynku

Karol Wójcik- Przewodniczący Rady Programowej ZP...

Lut 2019

Zabezpieczenia, kontrole i szukanie rozw…

Agnieszka Fiuk- czlonek Rady Programowej ZPGO, P...

Sty 2019

zpp