Szanowni Państwo,

w dniu 7 lutego br. Polska Izba Gospodarki Odpadami oraz Związek Pracodawców Gospodarki Odpadami przekazały Ministrowi Przedsiębiorczosci i Technologii oraz Rzecznikowi MŚP stanowisko dotyczące skierowanego do konsultacji publicznych w dniu 24.01.br. projektu ustawy- Prawo zamówień publicznych w zakresie in-house. Stanowisko zawiera konkretne propozycje zapisów do Projektu PZP i stanowi nawiązanie do postulatów zgłaszanych przez obie Izby na etapie konsultacji założeń do nowej ustawy. Jest odpowiedzią i próbą rozwiązania zidentyfikowanych przez przedsiębiorców problemów i zagadnień związanych z ponad dwuletnim okresem obowiązywania i stosowania w praktyce przepisów dotyczących tzw. zamówień in-house. Przedstawione propozycje wychodzą również naprzeciw postulowanej zarówno w Koncepcji Nowego Prawa Zamówień Publicznych jak i podnoszonej przez partnerów społecznych potrzebie doprecyzowanie przepisów dotyczących tego typu zamówień. Pobierz

Publikacje

Spadła liczba pożarów na wysypiskach. Mi…

Spadła liczba pożarów na wysypiskach. Ministerst...

Cze 2019

Mariusz Wołosz, prezydent Bytomia [ROZMO…

Mariusz Wołosz, prezydent Bytomia [ROZMOWA]...

Cierpliwość jest bardzo wskazana

Agnieszka Fiuk – członek Rady Programowej Z...

Jubileusz ZPGO

Sławomir Rudowicz- Przewodniczący ZPGO, Przegląd...

Maj 2019

zpp