2019

Stanowisko ZPGO z dnia 10 grudnia w sprawie Bazy danych o produktach i opakowaniach oraz gospodarce odpadami

Stanowisko ZPGO z dnia 6 listopada w sprawie Bazy danych o produktach i opakowaniach oraz gospodarce odpadami

Uwagi ZPGO z dnia 31 października do projektu rozporządzenia zmieniającego rozporządzenie w sprawie składowisk odpadów

Uwagi ZPGO z dnia 18 czerwca do rozp. MSWiA ppoż

Uwagi ZPGO z dnia 7 czerwca do nowelizacji ustawy z dn. 11.01.2018 o elektromobilności i paliwach alternatywnych

Uwagi ZPGO z dnia 24 kwietnia do projektu rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie przedsięwzięć mogących znacząco oddziaływać na środowisko (projekt z dnia 3 kwietnia 2019 r.)

Wniosek ZPGO z dnia 12 kwietnia o udostępnienie informacji publicznej w sprawie BDO 

Stanowisko ZPGO do projektu z dnia 12 kwietnia br. ustawy o zmianie ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach oraz niektórych innych ustaw 

Stanowisko ZPGO do projektu z dnia 1 lutego 2019 rozporządzenia Ministra Środowiska w sprawie szczegółowych wymagań dla magazynowania odpadów

Uwagi ZPGO do projektu nowego Prawa zamówień publicznych (nr w wykazie prac na RCL-u: UD472)

Stanowisko ZPGO i PIGO do projektu ustawy Prawo zamówień publicznych z dn. 21.01.2019 w zakresie in-house

Stanowisko ZPGO w zakresie art. 68 ust 3 ustawy z dnia 11 stycznia 2018 r. o elektromibilności i paliwach alternatywnych 

Postulaty ZPGO z dn. 22.01.br. do projektu ustawy o zmianie ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach oraz niektórych innych ustaw z dnia 9 stycznia 2019 r- Jacek Sasin, Przewodniczący Komitetu Stałego Rady Ministrów

Postulaty ZPGO z dn. 14.01.br. do projektu ustawy o zmianie ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach oraz niektórych innych ustaw z dnia 9 stycznia 2019 r - Andżelika Mozdżanowska, Sekretarz Stanu w Ministerstwie Inwestycji i Rozwoju

Postulaty ZPGO z dn. 14.01.2019 r. do projektu ustawy o zmianie ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach oraz niektórych innych ustaw z dnia 9 stycznia 2019 r - Jadwiga Emilewicz, Minister Przedsiębiorczości i Technologii

 

2017

1. Opinia w sprawie projektu szczegółowego sposobu selektywnego zbierania frakcji odpadów. Pobierz
2. Gospodarka o obiegu zamkniętym.

  • Komunikat prasowy ZPGO 18.01.2017r. Pobierz
  • Minister Sławomir Mazurek 31.01.2017r. Pobierz
  • Prezes Jarosław Kaczyński 21.02.2017r. Pobierz
  • Premier Mateusz Morawiecki 13.03.2017r. Pobierz

3. Stanowisko ZPGO do projektu ustawy o partnerstwie publiczno-prywatnym oraz niektórych innych ustaw.

  • Pismo Senator A. Stanisławek 28.03.2017r. Pobierz
  • Pismo Poseł K.Łapiński 28.03.2017r. Pobierz
  • I Opinia ZPGO do ustawy PPP 04.04.2017r. Pobierz
  • Pismo Minister Haładyj 05.04.2017r. Pobierz
  • Pismo Premier Gowin 05.04.2017r. Pobierz
  • II Opinia ZPGO do ustawy PPP 10.05.2017r. Pobierz
  • III Opinia ZPGO do ustawy PPP 25.05.2015r. Pobierz

4. Apel ZPGO i PIGO do Prezesa UOKiK i UZP.

  • Pismo ZPGO i PIGO UOKiK 17.05.2017r. Pobierz
  • Pismo ZPGO i PIGO UZP 17.05.2017r. Pobierz

2016

1. Stanowisko PIGO i ZPGO do poselskiego projektu ustawy o zmianie ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach z dn. 13.01.2016 Pobierz

2. Ustawa Prawo Zamówień Publicznych

  • Podsekretarz Stanu-Mariusz Haładyj 07.01.2016r. Pobierz
  • Opinia PIGO i ZPGO Premier_Morawiecki 02.02.2016r. Pobierz
  • List otwarty do Premiera Morawieckiego 02.02.2016r. Pobierz
  • Stanowisko Wspólne Premier Morawiecki 22.02.2016r. Pobierz
  • Petycja do Marszałka Sejmu i Ministra Rozwoju 01.03.2016r. Pobierz
  • Premier Mateusz Morawiecki 04.03.2016r. Pobierz
  • Poseł Adam Obramowicz 07.03.2016r. Pobierz
  • List otwarty do Premier Beaty Szydło Rzeczpospolita 12.04.2016r. Pobierz
  • Marszałek Ryszard Terlecki 12.04.2016r. Pobierz
  • Przewodniczący  Parlamentarnego Zespołu 18.04.2016r. Pobierz
  • Pismo do Członków Prezydium Parlamentarnego Zespołu 18.04.2016r. Pobierz
  • Pismo do Członków Parlamentarnego Zespołu 18.04.2016r. Pobierz
  • Minister Mazurek 22.04.2016r. Pobierz
  • Minister Haładyj - propozycja poprawki 22.04.2016r. Pobierz
  • Minister Lipiński KPRM 25.04.2016r. Pobierz
  • Minister Skarbu Państwa 26.04.2016r. Pobierz
  • Ryszard Terlecki 02.05.2016r. Pobierz
  • Premier Beata Szydło 04.05.2016r. Pobierz
  • Petycja - Wicepremier Mateusz  Morawiecki 04.05.2016r. Pobierz
  • Prezes Jarosław Kaczyński 04.05.2016r. Pobierz
  • Petycja - Marszałek Sejmu RP 10.05.2016r. Pobierz
  • Petycja - Marszałek Senatu RP 10.05.2016r. Pobierz
  • Marszałek Karczewski 16.05.2016r. Pobierz
  • Przewodniczący Komisji Andrzej Stanisławek 31.05.2016r. Pobierz
  • Minister Kowalczyk 06.06.2016r. Pobierz
  • Marszałek Stanisław Karczewski 07.06.2016r. Pobierz
  • Senator Andrzej Peczkis 07.06.2016r. Pobierz
  • Poseł Andrzej Stanisławek 20.06.2016r. Pobierz
  • Jerzy Meysztowicz 20.06.2016r. Pobierz
  • Minister Mariusz Haładyj 20.06.2016r. Pobierz
  • List otwarty do Prezydenta Andrzeja Dudy 05.07.2016r. Pobierz
  • List Otwarty do Marszałka Senatu Andrzej Bakun Pobierz
  • APEL POLSKICH RODZINNYCH PRZEDSIĘBIORSTW PRZECWIKO WYKLUCZENIU Z RYNKU Pobierz

Publikacje

Nowe przepisy oznaczają pytania i wątpli…

Agnieszka Fiuk- Członek Rady Programowej ZPGO, P...

02
Mar 2020

BDO wymaga testu

Agnieszka Fiuk- Członek Rady Programowej ZPGO, P...

02
Mar 2020

Niechciane igły i strzykawki- komentarz …

Niechciane igły i strzykawki- komentarz Karola W...

06
Lut 2020

Niegotowi na BDO

Agnieszka Fiuk- Członek Rady Programowej ZPGO, P...

09
Sty 2020

Partnerzy

zpp

Jesteśmy członkiem
Związku Przedsiębiorców i Pracodawców

Wszelkie prawa zastrzeżone © ZPGO  |  Projekt i wykonanie: Hedea.pl

Ta strona wykorzystuje pliki cookies i inne podobne technologie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w pamięci Twojego urządzenia Polityka plików cookies.